KRKA logo

Mediterrán csicseriborsó-saláta teljes kiőrlésű pitával (2 adag)

Tápérték: magas rost- és fehérjetartalom, növényi alapú, alacsony glikémiás index, omega-9 zsírsavban gazdag.

Hozzávalók

A salátához:

  • 200 g főtt csicseriborsó (vagy konzerv, leöblítve)
  • 200 g koktélparadicsom, félbevágva
  • 150 g kígyóuborka, felkockázva
  • 30 g lilahagyma, vékonyra szeletelve
  • 10–12 db fekete vagy zöld olívabogyó
  • 1 kis marék petrezselyem vagy koriander, aprítva
  • 30–40 g feta sajt morzsolva (elhagyható, vagy 60 g tofuval helyettesíthető)

Az öntethez:

  • 10 g extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál friss citromlé
  • ½ gerezd fokhagyma, reszelve
  • ½ teáskanál szárított oregánó
  • csipet só, frissen őrölt bors

Mellé:

  • 2 db teljes kiőrlésű pita (melegítve vagy pirítva, negyedekre vágva)

Elkészítés

  1. Saláta: Keverd össze a csicseriborsót, paradicsomot, uborkát, lilahagymát, olívát és zöldfűszereket. Add hozzá a fetát vagy tofut.
  2. Öntet: Keverd össze az öntet hozzávalóit, majd öntsd a salátára, és forgasd át.
  3. Pita: Serpenyőben vagy pirítóban melegítsd meg, vágd szeletekre.

Tipp:

  • Pirítsd meg a csicseriborsót római köménnyel a ropogós hatásért.
  • Másnapra is finom, hidegen is fogyasztható.
  • Gluténmentes változathoz helyettesítsd a pitát gluténmentes lapkenyérrel, vagy adj a salátához főtt kölest vagy quinoát.